Online CMS-training in Coronatijd

18 april 2020

Ook voor ons is het aanpassen aan de gevolgen van het Corona-virus.

Dat geldt dus ook voor het geven van onze CMS-trainingen. Normaal gesproken geven wij onze trainingen op locatie óf bij onszelf op kantoor, maar moesten nu dus op zoek naar een geschikte oplossing. En die vonden we! 

Steeds meer zijn we met z’n allen aan het videobellen, wij ook met onze partners. Hiervoor gebruiken wij veelal Microsoft Teams, een van de onderdelen van het Office 365 pakket. Het is een platform dat gebouwd is om efficiënt en effectief samen te werken. Middels Microsoft Teams kun je eenvoudig en veilig videobellen én je scherm delen. Precies wat wij nodig hadden om onze training te kunnen geven!

Afgelopen week was het voor 3 van onze collega’s het spits af bijten om de eerste online CMS-training te geven. De mensen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord kunnen nu aan de slag met de finale invulling van de content voor de nieuwe website, waarbij wij uiteraard stand-by staan voor hulp bij vragen. 

 

Hoe hebben we dit voor elkaar gekregen?

Doordat we alle trainingsmaterialen gereed hadden voor de ‘normale’ CMS-training, was het een kwestie van omschakelen om alles online te kunnen delen met elkaar. Van te voren werd de presentatie doorgestuurd en alle andere onderdelen om mee te kunnen doen aan onze CMS-training. Het is een andere manier van presenteren, je kunt nu namelijk niet even een rondje maken door de ruimte om te kijken of iedereen het begrijpt en bij blijft. Door op een aangepaste manier te presenteren, veel om bevestiging te vragen, kijken of men het begrijpt en vragen te beantwoorden, hebben wij er een succes van weten te maken.

Zit jij ook met een vraagstuk in deze lastige periode?
Bel, stuur ons een mail of initieer een videocall. Mogelijkheden genoeg!